luni, 23 aprilie 2012

gravitatie

cuvintele devin atat de grele, in timp ce oamenii devin atat de usori.

imi pipaiam cu limba, obrazul interior. simteam carnea vie si sangele ce curgea din cele trei crapaturi. 
ma uitam la mainile mele, la varfurile degetelor si venele de pe brate. 
pulsau.
te vedeam pe tine.
te vedeam in varfurile degetelor, in palme, pe maini, pe brate.
te simteam pe umeri, pe gat, pe ceafa, pe crestet, pe frunte, in ochi, pe nas, pe obraji, pe buze, pe varful limbii, in craterul din interiorul obrazului drept, in sange...
din zambetul creat de ea, m-am trezit privind covorul de sub mine, sperand ca cei trei metri dintrei noi doi sa nu existe. sa pot sa stau cum am stat altadata, langa tine, fara ca tu sa te strambi, fara a-ti fi greu de suportat...
am ridicat privirea ca s-o intalnesc pe a ta in trecere. 
ti-am privit trasaturile fetei, aducandu-mi aminte de orele in care imi placea sa te privesc dormind. cand imi placea sa cred ca voi reusi sa pot desena ceea ce vad, sa pot crea mai mult din "noi" decat ceea ce era.
m-am izbit de un zid cand am realizat ca tot ce-a fost nu e atat de diferit de ceea ce e acum, doar ca atunci nu aveam toate limitele de acum. 
stii, nu-mi pasa de limitele tale, le pot sparge, le pot mototoli si le pot arunca la gunoi, dar n-o fac. daca tii minte, ti-am promis ca te voi respecta, chiar daca ai intrat in viata mea cu bocancii si-ai spart unele lucruri. am invatat sa tin la tine pentru cine esti, chiar daca nu mi-a placut.
apoi am devenit pur si simplu masochista.
ea isi bagase degetele in parul meu, masandu-mi incet crestetul capului, fruntea, tamplele, ceafa, gatul, umerii, bratele, incheieturile, palmele. simteam cum te distruge, te zdrobeste intre degetele ei si pielea mea. am profitat de asta si m-am simtit mai usoara de tine. 
nu stiu de ce. chiar nu stiu de ce m-am uitat din nou spre tine. in momentul in care ti-am intalnit privirea, pentru cele 22 de secunde in care ne-am privit, am realizat ca ea nu te zdrobea, nu ma golea de tine. nu, tu nu erai pe pielea mea, ci dedesupt. tot ce facea ea, era sa te impinga in interiorul meu. sa te simt in creier, in sange, in mine.
voiam sa plec. 
voiam sa tip. 
voiam sa te lovesc. 
voiam sa plang. 
voiam sa-mi spui ca totul e bine. 
voiam sa-mi spui de ce te-ai autoinvitat in viata mea, de la bun inceput.
voiam raspunsuri.
m-am ridicat si-am iesit din camera, pe langa tine, fara a te atinge, fara a inhala mirosul tau. 
am iesit din intunericul din casa, intr-un soare bland. 
mi-am privit picioarele si mi-am ascuns capul sub gluga.
cuvintele au devenit grele in varful degetelor. 
numele tau a devenit insuportabil de greu pe varful limbii.
e un nou inceput.

-nu sunt sigura ca-l vreau.

2 comentarii:

Aprinde Clipa spunea...

Un nou inceput vine doar atunci cand ti-l doresti cu adevarat. Dar ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se indeplineasca.

Aprinde Clipa spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.