miercuri, 5 septembrie 2012

fantome



realizezi ca viata e tot acelasi drum, pe care il bati dus-intors de n mii de ori, dar tu esti atat de prost, atat de orb ca sa poti vedea asta.
si ce faci pana realizezi asta?
dai cu pumnu-n masa, spargi pereti, iti rupi oasele, rupi oase.
esti naiv, credul, fudul.
speri la o viata mai buna, ca in povesti, ca in filme ieftine, ca in carti de dragoste.
trezeste-te! toate sunt basme.
toata viata ta e la fel de reala ca mos craciun si iepurasul de paste.

si totusi o sa fie fantome atat de reale in viata ta, incat o sa crezi cu adevarat ca iubesti, ca simti, ca vrei o familie cu cineva. ca nu vrei sa se termine totul azi sau maine sau chiar ieri.
si te bucuri ca n-ai murit pana acum si te simti atat de implinit, esti atat de mandru de tine... dar esti atat de orb.
fantoma asta te seaca de energie si tu crezi ca-i dragoste. si-o sa plece si ea. o sa plece... ca toate celalalte. o sa ramai secatuit de sentimente, de viata si-o sa i te rogi oricarui zeitate sa te ia, din nou si din nou si din nou.
aceasta zeitate a ta, o sa-ti trimita cate-o fantoma din cand in cand, ca sa te faca sa te simti viu, sa fii fericit, sa nu-ti pierzi credinta si-apoi ti-o ia.
de ce?
ca sa suferi, ca "sa dai cu capu'", ca sa te doara un timp, ca mai apoi sa devii imun. ca sa devii o masina lipsita de sentimente. ca sa uiti sau pur si simplu sa te intrebi cum e sa iubesti, cum e sa fii fericit.
si cand te vei intreba cum e sa simti, dumnezeu iti va mai trimite o fantoma, ca sa te poti simti implinit. ca sa te simti din nou copil, adolescent, sa crezi ca iubesti, ca esti iubit, dar adevarul e ca nu vei fii niciodata la fel de iubit precum vei iubi tu. nu... fantomele nu iubesc, ele se hranesc cu iubirea ta. si cand te-au facut sa intelegi ca ele nu simt nimic pentru tine, te vor dobori, te vor devora si vor lasa demonii din tine sa-ti sfasaie pielea si tot ce-a mai ramas intreg din tine.
iti vor desena amintiri pe retina si-ti vor scrijeli initiale pe suflet. amintirile te vor macina, iar initialele te vor arde.
si te rogi zeului tau sa te salveze, si te rogi pentru o alta fantoma.

deschide ochii.
si tu esti o fantoma...

Un comentariu:

Anonim spunea...

Can relate to this...