sâmbătă, 21 ianuarie 2012

X. inceput important [monolog de toamna]

doua lumanari aprinse, inca cincisprezece pregatite sa fie aprinse.
era noapte.
era noiembrie.
erai joi.
am coborat sa fac dus, cand am auzit batai in usa. imi tineam prosopul in jurul corpului, cu mana stanga, in care aveam un telefon si trusa. am deschis usa si te-am privit.

"sper ca e important."

-a fost foarte important pentru mine. a fost atat de important sa te descopar, sa gust fericirea de care uitasem. a fost atat de important sa iubesc necunoscutul. a fost mult mai important sa il gasesc, sa-i dau drumul, sa ma intorc si-apoi sa il las sa plece. la fel de importanta a fost si nevoia de a-l avea langa mine.

voiai sa fumezi o tigara.
eu voiam sa te sarut.
tu-mi citeai gandurile, afisate pe fata mea.
aveam nevoie sa te sarut, de prea mult timp.
era important pentru mine sa te cunosc in fiecare fel posibil. dar crede-ma ca nu m-am asteptat niciodata sa gasesc, ceea ce-am gasit in tine.

el cel cu bucle negre, era de mult plecat. o mai priveam pe ea, cea cu parul rosu, uitandu-se disperata in spatele meu, acolo, in intuneric.
parca-l vedea.
s-a ridicat, a oftat si-a iesit din sala. am urmarit-o plecand.
in sala intrase o tipa blonda, cu bucle dezordonate si incalcite. se aseza in locul ei.
fata ei, era neutra.

m-am ridicat sa fumez o tigara, iar tu te-ai intins dupa mine.

"nu pleca."

te-am privit, incercand sa-mi dau seama daca dormi. ti-am spus ca nu plec, stau langa tine, dar vreau sa fumez o tigara. ai zambit.
am zambit.
am stins tigara abia aprinsa si m-am intins langa tine. m-ai luat in brate si nu mi-ai dat drumul toata noaptea.

-m-am agatat de el, fara sa vreau. am incercat sa-mi dau seama ce voia. am vrut sa-l intreb ce inseamna noapte aceea. am vrut sa stiu daca exista un "noi" sau totul e doar... m-a rugat sa nu spun nimic si m-a sarutat. am inghitit sec si-am devenit neutra.

pana te-am revazut.